Keek op de week – Homogate

Kerst3
Tsjonge jonge. Wat een bombarie tijdens de opening van de Olympische Winterspelen!
Het lijkt wel alsof het iedere keer weer overtroffen moet worden! Geen enkel land wil onderdoen voor de vorige organisator! Waar is de tijd gebleven dat de Spelen geopend werden met een showballet?…
Als je het mij vraagt was die hele openingsceremonie 1 groot homofeest! Dus waar hebben we het over?
Denken wij nou echt dat onze premier ‘gestuurd’ werd door Gordon?! Wie?… Ja, precies.
En als we dan toch zo nodig met dat vingertje moeten wijzen laten we dan eerst eens bij ons zelf te rade gaan. Toen premier Poetin de hand wilde schudden met een aantal dames van de Nederlandse ploeg, bleven ze gewoon zitten! Ze hadden niet eens het fatsoen om hun mobiel neer te leggen! GE-NANT!

En dan dat gestuntel in de Tweede Kamer. Wordt dat afluisterschandaal nu ook een ‘Weekergate’?
Plasterk is ook veel te leuk om politicus te zijn! Wat moet een bioloog nou aan het hoofd van de AIVD?
Hij zal wel gedwongen worden op te stappen. En laat hem dan gelijk Rutte meenemen! Die is per slot medeverantwoordelijk. Maar die vriendenkliek daar op het Plein zal, kosten wat het kost, op het pluche blijven zitten! Het zal, als het aan hun ligt, nooit tot een val van het Kabinet komen.
Dus laat je stem horen bij de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen, mensen. Reken af met dit, op het EU beluste, hielenlikkers-regime!
Ik bejubel het plan van de PVV. NEXIT, een goed, onderbouwd rapport. Als iemand een beter idee heeft, graag! Tot nu toe is de regering nog niet oplossingsgericht bezig geweest.
Het zou ‘onverstandig’ zijn om ons in een nieuwe avontuur te storten. Nou minister Dijsselbloem, de EU doet niets anders! Landen zoals Roemenie, Bulgarije, Servie en wie weet wat er nog komen gaat, worden bij de EU getrokken! Hoezo ‘thrillseeking’??!
En we worden bang gemaakt met spookverhalen. Weg uit de EU? Niemand zou nog zaken willen doen met Nederland. Nou… Rotterdam is de belangrijkste haven. Alle landen hebben er zelf belang bij!
Lid van de EU kost Nederland meer dan het ons oplevert! Het merendeel van onze bevolking is het daar mee eens! Maar luistert er iemand?
Het is net als trouwen met een bruid uit het buitenland. En maar denken dat het ware liefde is….
Griekenland krijgt inmiddels haar 3e steunpakket. Waar blijft het 1e pakket voor Nederland?

Dat brengt mij op de werkeloosheid.
Nu de heer Weekers is vervangen mag ik toch hopen op daadkracht! Ik las ergens dat 90% van de bevolking afhankelijk is van toelagen!! Wat?! Als onze uitkeringen en salarissen nu eens verhoogd worden, hoeven er geen toelagen meer uitbetaald te worden. Toch? Vroeger hadden we alleen maar kinderbijslag. En zelfs dat vond ik een luxe. Als je graag kinderen wilt moet je er voor zorgen dat je dat kunt bekostigen. Maar dat terzijde.
Dus schaf die huur- en zorgtoelage en weet ik dies meer, af. Dan weet je ook zeker dat dat niet verdwijnt naar Bulgarije. Hoe simpel kan het zijn? En ik heb er niet eens voor gestudeerd!
En voer nou toch eens werkvergunningen in! Die moet ik ook hebben als ik, zelfs maar, in een Nederlands rijksgebied wil werken… Dit is toch vragen om moeilijkheden! Natuurlijk neemt een werkgever liever buitenlanders aan. Voor deze mensen is het maandelijkse minimumloon een jaarsalaris!

Hoe is het trouwens met de inburgeringscursus? Die is ook een stille dood gestorven, volgens mij…

En ondertussen komen er, dagelijks, steeds meer mensen in de bijstand bij. De nieuwe armen.
Steeds meer gezinnen moeten rondkomen met een paar tientjes per week.
Helemaal ‘hot’ is nu een baan als stagiere. Bedrijven en commerciele instellingen vragen (vooral) jonge mensen met een HBO- en WO diploma om op de meest onmenselijke tijden lang en hard te werken. En dat voor een hongerloontje van 400 euro bruto per maand! Kassa! En iedereen staat er voor in de rij!
En dan is een 50+ natuurlijk een uitgerangeerde kandidaat. Behalve in de voetbalwereld…. Maar ja, dan moet je van voetbaltraining- en coaching wel kaas hebben gegeten!
De huidige regering drijft ons gewoon naar ‘zwart’ werken! Want waarom moet je voor 10 euro bruto op onmenselijke tijden, weekenden en feestdagen een verantwoordelijke baan accepteren terwijl je, thuis, je werkster 10 euro netto betaald??! …

Ja, geld maakt WEL gelukkig en ja, collega’s verrijken je leven. Niemand is gebaat bij thuiszitten. Laat dat ons uitgangspunt zijn voor de ‘opgelegde wederdienst’ door de overheid.

Nu wil de PVV dat immigranten pas na 10 jaar arbeidsverleden (in Nederland) EN zonder strafblad recht hebben op een uitkering.
Ja, daar zit wat in. Maar maakt mij dat dan een racist? Nee.
Besnijdenissen bij Nederlandse meisjes. Wat? Oh, Egyptische- en Somalische meisjes met een Nederlands paspoort. Dat is toch even wat anders.
Als ik, bijvoorbeeld, een Chinees paspoort heb maakt mij dat nog geen Chinese. Ben ik dan een racist als ik het beestje bij de naam noem? Nee.

Maar ik haat TUIG. Ongeacht, ras of leeftijd.
Volgens ‘van Dale’: slechte mensen.
Volgens mij: Iemand die fraudeert, liegt, manipuleert, verkracht, steelt, stalkt, vecht, bedreigt, intimideert, brand sticht en vrouwen besnijdt. En verder haat ik alle asociale steuntrekkende loverboys en kinderlokkers.
Zo. Laat de regering daar maar eens wat aan doen! Wat mij betreft levenslang opsluiten! In een bejaardentehuis! En onze senioren laten verhuizen naar de gevangenissen. Krijgen zij tenminste een mooie kamer met computer en tv, 3 maal per dag een maaltijd, elke dag een douche, ’s middags een ommetje, 24 uur per dag toezicht, ruimte voor spelletjes, vertier en film!

…Of moeten we terug naar de bron? Moeten we zelf onze kinderen de normen en waarden bijbrengen? Kortom, beter opvoeden?……

Enfin, ik ga me voorbereiden op de carnaval!
En ik vraag me af waarom al die B-artiesten altijd weer mee moeten drijven op het succes van carnavalshits. Waarom moeten dat -vooral de laatste jaren- altijd weer van die seksistische liedjes zijn? Ik noem een Ria Valk! Heeft zij ooit een normaal liedje gezongen? Doe mij maar zo’n ouderwetse carnavalskraker zoals ‘Ik heb unne spijker in munne kop’…

http://www.youtube.com/watch?v=1cdEuUom4GQ

Alaaf! ­čÖé

gefeliciflapstaart2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *