Keek op de week – trends

lekker ding4
Hemel zij dank! Eindelijk afgelopen! En nee, ik heb, inderdaad, niet gekeken. Soms, heel soms, stond de tv op de achtergrond aan. Zodoende heb ik een klein gedeelte van de openingsceremonie, een tipje van een huldiging en -iets langer- de eindceremonie gezien.
Tsjonge jonge, kom daar maar eens overheen! En dan is er tussendoor ook nog gesport? De gekte (EN het oranje eromheen) loopt nu echt de spuigaten uit! Het is SPORT, mensen! En dat is een HOBBY. Carien Kleibeuker is het bewijs! Man, man, wat verlang ik naar de tijd van Ard Schenk en Kees Verkerk. Niemand interesseerde zich toen voor hun schaatsoutfit, dieet of priveleven. Pff, maar we hebben het weer gehad. Rusland heeft zich kunnen profileren en de balletdansers kunnen de kast weer in.

Zo niet in Uganda. Daar schijnt homosexualiteit een trend te zijn. President Mugabe snapt maar niet dat er mannen zijn die vrouwen kunnen weerstaan. Nee, liever ondervoed en slaafs toejuichen dat de heerser een taart van 90 kilo heeft laten maken en 90 koeien – voor zichzelf – heeft laten slachten dan uitkomen voor je geaardheid! En dat terwijl de gehele bevolking moet rondkomen van €1,50 per dag!

Bij alleenheersers zit ECHT een steekje los.
En wat zegt Nederland? We schorten de ontwikkelingshulp OP. Dat is wat anders dan STOP zetten!

En dan dat alcoholslot. Kun je ZO loskoppelen. Wat een lachertje! Maar waarom zou je auto willen rijden als je graag alcohol nuttigt? Waarom wil je, als je jong bent, uberhaupt een auto? Het is duur (ouders draaien hier meestal voor op) EN gevaarlijk. Voor anderen. Ga toch met de trein! Je hebt vanaf je 18e recht op een OV-kaart. Ja piepels, dan moet je maar gaan studeren. Maar dat terzijde.
16. Met 16 mogen ze al rijlessen nemen. Hoe dom kun je, als overheid, zijn? De jeugd drinkt, is roekeloos, blowt achter het stuur en, het allerbelangrijkst, MOET de social media bijhouden. Ook in de bebouwde kom! (dat ze zichzelf te pletter rijden op de snelweg, moeten ze zelf weten) Daar komt bij dat ze – tot zeker 25 jaar – totaal geen inzicht en mensenkennis hebben, laat staan compassie. Verkeersregels interesseert de jeugd niet. HARD moet je rijden, plankgassen. En dat MOET met loeiharde muziek. En zo’n alcoholslot? …

En dan de Gemeentebelastingen! Kassa! Het is weer een rib uit m’n lijf!
En ik weiger om dit jaar weer elke maand de eindjes aan elkaar te moeten knopen! Ik maak die &*&^$^&&%&;(*^%$%^&&%^%$&;*(&^%$$&*(&**! belasting in 1 keer over. Van mijn spaarrekening. Vakantie kon toch al niet…
En dan moet je daarna lezen dat er voor 26 miljoen euro gefraudeerd is in de Bijstand! En IK krijg geen huurtoeslag??? …

Ik denk dat ik maar makelaar word. Daar is totaal geen opleiding voor nodig. Wist ik ook niet hoor. Ik was vroeger nogal onder de indruk van een Robert Redford look-a-like met een makelaarskantoor. Pff, was vast een rijkeluiszoontje… Want als je niet (verder) wilt studeren word je beurshandelaar of makelaar. Je hoeft alleen maar goed te kunnen praten! En DAT kan ik wel! 😉
Iedereen mag zich, per slot, makelaar noemen.

Door de Italiaanse regering ben ik weer even op de politiek gewezen. Italie heeft nu meer vrouwen dan mannen in de regering! Slimme EN mooie vrouwen.
Wij hebben ook een vrouwelijke burgemeester. Geloof ik. (…)
Maar de politiek zie ik niet meer zitten. Ik dacht altijd dat ik, als ik na mijn pensioen geen werk zou kunnen vinden, de gemeenteraad weer in zou gaan. Maar dat moet je nu niet meer willen! Gelukkig heb ik mijn oude Lokale partij ook niet benadert. Dan maar geen 935 euro extra per maand.

En in Amerika is 10% van de criminelen veteraan! Verbaasd me niets!
Toen ik, begin jaren 90, in de Sinaii zat – vertelde een Amerikaanse vrouwelijke soldaat mij dat ze – na een delict – de keuze had tussen de gevangenis of militaire dienst. De term was 2 jaar. Zonder vakantie. En al die tijd kon ze haar kinderen niet zien. Amerika stuurt haar ‘boefjes’ naar het front. Iets voor Nederland?

Dat brengt mij op Marco Kroon. Onze nationale held.
DE commando gaat ‘onze’ troepen in Mali leiden.
Ik heb me altijd afgevraagd waarom hij is weggegaan bij het Korps mariniers. Ik citeer:
‘Als hij carrièrekansen bij ons had gehad, was hij heus niet weggegaan. Dus echt uitmuntend zal hij niet geweest zijn.’
Maar wel verdacht van bezit- en handelen in drugs en wat dies meer.
Hoewel hij werd vrijgesproken, werd hij wel veroordeeld tot een boete van 750 euro en een voorwaardelijke werkstraf van tachtig uur voor het bezit en verstrekken van stroomstootwapens.
Volgens (vml) voorzitter Wim van den Burg van de militaire vakbond AFMP had het ministerie moeten ingrijpen. ‘Als je weet dat hij een café wil overnemen met een reputatie van geweld en drugshandel, raad je dat af.’
Er zit een luchtje aan deze zaak. Enfin, lees het zelf maar:

http://arnoldkarskens.com/index.php?option=com_content&view=article&id=506:held-met-smetten&catid=89:weblog&Itemid=50

Even een correctie: Kroon was marinier1 bij de marine, geen sergeant. Zal ik daar Karskens op aanspreken?… 😉

En los van alles: Waarom krijgt iemand een lintje omdat ‘ie zijn/haar werk doet? Dat doet toch iedereen?

Ik krijg er weer een opvlieger van!
Ik las van de week dat 10% van de vrouwen daar geen last van heeft! Wat een zaligheid…
Ik moet er nu al zo’n 10 jaar aan geloven! Wanneer houdt het op? Vlekken in je nek, rood hoofd, nat haar, kleren uit/kleren aan, gebroken nachten en – pas op – agressief! (of zat dat al in me?..)
In ieder geval hebben wij, overgangers, jaren gemenstrueerd, kinderen gebaard en nu DIT. Alle dieren gaan dood na de laatste eisprong alleen wij leven door! Hoezo ‘het sterke’ geslacht?
Ik moet die film echt gaan zien. “Uitgebloe(i)d”…
http://dokument.ncrv.nl/pagina/uitgebloeid

Maar gelukkig kan ik nog altijd mediteren. Mooi dat daar nu volop aandacht voor is. Maar ik betrap mezelf er op dat ik dat nu juist NIET meer doe! Terwijl ik toch alle tijd heb. Misschien heb ik het ‘hoogste doel’ al gehaald. BEN ik al beter bewust, leef ik al in het NU en BEN ik ook niet (meer) aan het multitasken. Dat laatste klopt wel, ja. Van 10-urige werkdagen naar ‘uitslapen’ tot 11 uur. Het is niet gezond om al met 51 met pensioen te gaan!

Ik begin morgen weer met mediteren!

yogahond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *