Hondjes

yogahond

“Waarom ‘neem’ je geen hond?”
En buurvrouw kijkt me vragend aan. Tsja, daar heb ik heus wel eerder aan gedacht maar ‘alles valt of staat met geld’!

En ondertussen is mijn 15-jarige dochter al druk in de weer met al de dierenasiel-sites en op marktplaats. Marktplaats? Wie ‘doet’ zijn/haar hond nou weg?… Ik vind dat als je niet voor een hond kunt zorgen, je er geen moet ‘nemen’.
En dat was nou altijd de discussie. Mijn exgenoot en ik hebben altijd (fulltime) gewerkt, dus toen kon dat niet. Sorrie, kinderen. Ik weet ook wel dat een huisdier een toevoeging aan je opvoeding is. Maar ik vind het voor zo’n beestje nog veel zieliger als die de hele dag alleen thuis moet zitten!

Maar nu ben ik met pensioen. Nou ja, pensioen. Ik ‘mag’ niet meer werken van defensie. Ik heb de ‘functionele ontslagleeftijd’ bereikt. 52 jaar…. Daar zit je dan. Thuis, achter de geraniums.
Maar ik werk wel. Als vrijwilliger, bij het theater. Maar ja, dat brengt geen geld in het laatje.
30% minder is geen vetpot. De huur gaat ieder jaar met 5% omhoog en de kinderen kosten ook steeds meer.
Daar komt bij dat het maar 1 avond in de twee weken is. Avondcoordinator. Daar komt dan nog een beetje vrijwilligerscoordinatie en mailwerk bij. Max een uur per week!
En daar zit je dan. Een beetje uitslapen en de rest van de dag een beetje surfen op facebook en twitter. Geld voor sport is er niet meer.
Valt overigens ook niet mee, hoor. Van iedere dag anderhalf uur sporten naar helemaal niks. Nou ja, niks. Een uurtje per week zwemmen. Dat kan er nog net af. En gelukkig zie ik dan ook weer wat mensen. Want geen werk vereenzaamt ook.

Dus ja, een hondje. Dan MOET ik er wel uit! “Maar IK ga er niet voor zorgen, hoor!”.. “Nee, mam, ik zorg voor Poeki”. Want zo gaat ‘ie heten. Mannetje of vrouwtje, maakt niet uit.
“En als je gaat studeren dan? Wie zorgt er dan voor?” .. “Nou, dan neem ik ‘m mee”…
Nou, dat dacht ik niet. “En als ik weer ga werken dan?” .. “Nou, dan gaat ‘ie naar papa”.. “Maar die is ook vaak weg. Voor het werk”… “Ehh, nou ik laat hem gewoon uit voordat ik naar school ga – dan kom ik eerst hier naar toe (ze woont, door de week, bij papa) en dan meteen uit school weer…”
Ja, ja. … “En heb je al gekeken hoe duur een hond is? Hondenbelasting, eten, dierenarts…” … “Maar op marktplaats zijn ze meestal gratis! En IK werk toch?” (MacDonalds, 4 uur per week, voor €3,32 bruto per uur)

Pff, we moeten het er eerst met papa over hebben.

Maar… ik kan me niet eens een huisdier veroorloven. Ik HEB helemaal geen geld! Ik heb nu, zonder baan, maar €69,- per week om van rond te komen!…

Gelukkig staat de afwas er van de vorige dag nog! “Kijk, als je nog niet eens kunt afwassen, hoe wil je dan voor een hond zorgen?”… 😉

Alles valt of staat met geld!

IMG_2344

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *