Panama

Hoi Hoi, ik ga naar Panama!

…Dus even voor alle zekerheid: Ik MAG dus ‘gewoon’ €723,- kale huur betalen?
“Ja, mevrouw. Ik kan u alleen maar vertellen wat het landelijke beleid is. Het spijt me.”…

Al sinds mijn 17e huur ik particulier. En niet goedkoop! 2215 is mijn postcode.
En ik huur, sinds mijn scheiding 3 jaar geleden, nog steeds particulier. Ik moest ‘gewoon’ 6 jaar wachten voor ik in aanmerking kwam voor een sociale huurwoning. Ik was niet urgent. Ik ben immers geen asielzoeker, allochtoon met 8 kinderen (in het buitenland) of een gescheiden vrouw ‘zonder inkomen’.

Ik heb me – “qua patet orbis” – 34 jaar ingezet voor volk en vaderland en alhoewel ik veteraan ben hoor je mij niet zeggen dat ik mijn leven, voor jullie, heb gewaagd.
Nee, maar wel dat ik, tussendoor, 3 kinderen op deze wereld heb gezet. 3 kinderen die ik, zo goed als mogelijk, alle normen en waarden mee heb willen geven.
In wat voor een wereld groeien zij op? Zij zien dat werken niet loont. Laat staan loyaliteit!
Na 34 jaar word je met pensioen gestuurd! 30% minder salaris van de ene op de andere dag! Kans op een nieuwe baan: nihil.
Mijn vaste lasten blijven hetzelfde. Ergo, ieder jaar wordt de huur (in dit prachtige land) verhoogd met maximaal 6%. En reken maar dat, hier in het westen, de burgers maximaal worden uitgezogen.

Maar eindelijk! Eindelijk, na 3 jaar, krijg ik een sociale huurwoning aangeboden.
Nieuwbouw! Dus ik moet blij zijn. Blij!
westerhage
“Mevrouw, we hebben wel alle benodigde papieren en uittreksels nodig. U krijgt, deze week, nog de gelegenheid om die te verzamelen en ons toe te sturen”. Maar ik sta op nummer 69 en u heeft toch maar 20 appartementen te verloten? En met een toon van ‘mens wees dankbaar’: “Mevrouw, op dit moment hebben maar 20 mensen gereageerd en als u niet opteert (mijn beschrijving..) gaat deze kans aan u voorbij.”

…”De huurtoeslaggrens is €21.600,- en we kijken niet naar besteedbaar inkomen”, zegt de mevrouw van de belastingdienst. Ahh!… Mijn inkomen is te hoog!
Dus die rekensom van 1/3 van je netto-salaris aan huurkosten gaat niet meer op?… “Nee, mevrouw. De berekeningen zijn verandert”.

Duszzz…. Met mijn netto inkomen van €1.592,- per maand ‘mag’ ik (heel gewoon) €723,- netto huur betalen. Legitiem!

Ik betaal nu, voor mijn -te kleine- rijtjeshuis, €140,- netto meer per maand maar of verhuizen, op den duur, rendabel is…?

Ik zal ook geld moeten lenen voor de ‘dubbele maandhuur’, de verhuizing en de stoffering.
En wanneer dat dan afbetaald is, ga ik toch naar Panama! Ik heb geen keus!
Maar ik wil mijn kinderen ook wel eens wat schenken. Gewoon, basisbehoeften. Want dat kan niet van mijn inkomen.
NEDERLAND GEEFT DE AUTOCHTONE INWONERS GEEN KEUS! We MOETEN wel emigreren!

En daar, in Panama, kan ik normaal leven van mijn pensioen. Krijg ik spontaan werk aangeboden! Als Engels- en Spaans sprekende zijn mijn keuzes legio! Kan ik zelfs sparen om mijn kinderen 2 maal per jaar te zien!

Mijn hart bloedt…

Hoi Hoi, ik ga naar Panama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *