Liefde op het eerste gezicht

liefde

Je kijkt me aan
Ik verdrink in je ogen

Of verbeeld ik het me?

Mijn adem stokt
Een vlinder schiet omhoog

bijlage11
En ik doe veel te druk

Ik voel je ogen branden in mijn rug
Ik kan niet meer denken

En dan kruizen onze blikken elkaar
Keer op keer
ogen

Maar ik ken je helemaal niet… “

b16b16b16b16

Wat IS dat toch? Liefde op het eerste gezicht. Bestaat dat wel? …

Hoe kan een simpele blik je in vuur en vlammen doen staan?
Waarom ben je zenuwachtig, breekt het zweet je uit als je plots voor een zielsverwant staat? De dopamine en feromonen schieten door je lijf en het ademen gaat moeizaam, er ligt een steen op je borst. Wat moet je met je handen doen en ‘lach ik niet te overdreven’? …

Hoe weet je dat je je puzzelstukje gevonden hebt? En hoe weet je dan of het wederzijds is??! Mensen kunnen ook een spelletje spelen.
Wat doe je dan? …Laat je hem of haar lopen? Of vecht je ervoor?
En wat is vechten? Is dat iemand overtuigen van zijn of haar gevoelens voor jou?
Dat is geen liefde. Eerder wellust. Maar hoe ga je daar mee om als jij meer wilt?
En wat als je elkaar gewoon laat gaan? …

In Amerika worden, door mannen!, zogenaamde Eye-gazing-parties georganiseerd. Hier zitten zij steeds een paar minuten tegenover een andere vrouw. Praten is ten strengste verboden. De bedoeling is om haar drie minuten lang aan te staren met een onweerstaanbare blik … Succes gegarandeerd!

De definitie van oogcontact uit het sexwoordenboek:
Oogcontact heb je wanneer je iemand recht in de ogen kijkt en je elkaar echt ziet. Houdt de ander jouw blik daarbij langer vast dan normaal, al is het maar één tel, dan weet je dat de ander je aantrekkelijk vindt. Het is een wezenlijk onderdeel van het flirten. De meeste erotische relaties beginnen met oogcontact.
. Kijkt iemand je langer aan dan normaal en is de aantrekkingskracht wederzijds, dan kun je dit laten merken door zijn of haar blik vast te houden of te glimlachen.
. Als iemand door steeds te kijken laat merken je aantrekkelijk te vinden, dan is het iets makkelijker om de volgende stap te zetten en contact te leggen. Je kunt dan bijvoorbeeld op de ander afstappen en een praatje beginnen. Je hebt immers al groen licht gekregen.
. Of oogcontact een spelletje is of een uitnodiging, weet je van tevoren niet. Maar je kunt het wel gebruiken om bij een versierpoging je kans op succes te vergroten.

En nog een leuk feit: grote pupillen duiden op angst of OPGEWONDENHEID … 😉

oog

Je ogen zijn de spiegels van je ziel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *